Свят

IT гигантите с призив за повече внимание към климата

  15.06.2021 22:12  
IT гигантите с призив за повече внимание към климата

Група от седем IT гиганта изпратиха общо писмо до американската Комисия по ценни книжа и борсите с призив за повече внимание към климата. Компаниите искат да се въведе задължително изискване за регулярни публични доклади от страна на фирмите за свършеното от тях по климатичните въпроси.

Част от компаниите, които са подписали писмото, са собственикът на Google - Alphabet, както и Amazon, eBay, Facebook и Intel. Те очертават няколко принципа, които смятат, че трябва да се спазват и да бъдат изисквани от регулаторите. Сред тях е използването на глобални стандарти за измерване на парниковите емисии, които компаниите отделят, единна рамка за докладите, така че информацията да е лесно сравнима.

Групата казва в писмото си, че е купила 21 гигавата "чиста" енергия и всяка работи по преминаването към 100% възобновяеми енергийни източници. Климатичните доклади са критична част, за да се гарантира, че компаниите ще изпълнят поетите климатични ангажименти и ще може да се следи общия прогрес към адресирането на глобалното затопляне и за изграждането на просперираща, устойчива, икономика с нулеви емисии", пише в писмото на компаниите.

Междувременно Microsoft е изпратила самостоятелно писмо по същата тема. Софтуерният гигант също е призовал Комисията да приеме правила за климатични доклади, които да са базирани на общи стандарти. ИТ компаниите обикновено са сред най-активните в намаляването на емисиите си и климатичните промени, като често са подтиквани към повече действия от самите си служители.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00