Спорт

UEFA EURO 2020: Урайна победи Северна Македония с 2:1

  17.06.2021 18:19  
UEFA EURO 2020: Урайна победи Северна Македония с 2:1

Украйна победи Северна Македония в мач от група "С" на Евро 2020. Съставът на Андрий Шевченко се наложи с 2:1 в Букурещ. По този начин украинците заемат 3-ото място с 3 точки, колкото имат и Австрия и Нидерландия, които играят по-късно днес.

Украйна поведе с две попадения след тотален натиск през първата част, но в началото на второто полувреме, югозападните ни съседи се върнаха в мача с попадение от дузпа. В последните минути, украинците също получиха единадесетметров наказателен удар, но го пропусната чрез Малиновски.

Снимка: БГНЕС

UEFA EURO 2020: Урайна победи Северна Македония с 2:1

След два изиграни мача, Северна Македония все още няма точка, но показва прилична игра, а желанието в играчите е повече от видимо.

Срещата започна със сериозен натиск на Украйна. Още в 7-ата минута Ярмоленко опита опасен удар, но северномакедонците се справиха и избиха в безопасна зона. Отново той създаде доста сериозна опасност в 23-ата минута, след като излезе на чиста голова позиция, излъга двама бранители и стреля, но топката бе избита от вратаря.

В 29-ата минута Украйна узакони натиска си с попадение. Караваев засече от корнер и отклони към непокрития Ярмоленко, който от непосредствена близост с нисък удар в средата на вратата откри за 1:0.

Само пет минути по-късно, селекцията на Андрий Шевченко отново удари. Яремчук бе изведен добре от десния фланг, без никакво напрежение нападателят се измъкна отлично от засадата, напредна сам срещу вратаря на Северна Македония и с лекота успя да се разпише с удар в близкия ъгъл, докато югозападните ни съседи очакваха, че има засада. Такава, обаче нямаше - 2:0 за Украйна.

Снимка: БГНЕС

UEFA EURO 2020: Урайна победи Северна Македония с 2:1

В 39-ата минута, звездата на югозападните ни съседи - Горан Пандев стреля от близка дистанция, прехвърляйки вратаря Бущан и вкара, но попадението не бе зачетено заради засада.

През втората част, Северна Македония опита да се опълчи на украинците. В 55-ата минута, топката се удари в гредата след удар на Трайковски, а при опит за игра с нея, Горан Пандев бе повален от Караваев и реферът бе безкомпромисен, отсъждайки дузпа. Зад бялата точка застана Алиоски, който пропусна, вратарят изби, но при добавката, играчът на Лийдс бе точен.

Снимка: БГНЕС

UEFA EURO 2020: Урайна победи Северна Македония с 2:1

В 74-ата минута, влезлият на смята Циганков можеше да реши всичко в този мач след сериозна грешка на северномакедонската отбрана, която го изпусна, но той оставен непокрит, стреля твърде разочароващо.

В 82-ата минута, съдията отсъди дузпа след намесата на ВАР заради игра с ръка в наказателното поле. Зад бялата точка застана Малиновски, чийто удар обаче бе избит от вратаря.

Снимка: БГНЕС

UEFA EURO 2020: Урайна победи Северна Македония с 2:1

 

В последния кръг от груповата фаза, Украйна се изправя срещу Австрия на 21 юни, Северна Македония пък ще мери сили с Нидерландия.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55      
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31