Икономика

Kaufland България е Компания на годината в сектор Търговски вериги

  19.06.2021 08:35  
Kaufland България е Компания на годината в сектор Търговски вериги

Kaufland България получи първа награда в сектор „Търговски вериги“ на тазгодишната церемония по награждаване на победителите в конкурса „Компания на годината“. Веригата беше отличена с още три първи места в категориите „Налагане на собствени марки“, „Човешки ресурси“ и „Устойчива зелена политика“.

Наградите „Компания на годината“ се организират от списание „Bulgaria Business Review“ и се връчват на компании, институции и медии, за да дадат гласност на техните успешни управленски модели и ефективни бизнес практики. Кандидатурите в конкурса се оценяват  от независимо жури по четири критерия - постижения в съответната категория, добри управленски практики, препоръки от партньори, както и за цялостен принос за обществото. 

В категория „Търговски вериги“ Kaufland България заслужи отличието си за своя цялостен принос на българския пазар през последните 15 години. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията успя да се превърне в доверен помощник на българското семейство, в предпочитан партньор за българския производител и в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1.4 млрд. лева.

Компанията беше отличена също в категория „Налагане на собствени марки“ за националната линия продукти „Брей!“. Kaufland получава наградата за втори път, след като миналата година заслужи първото място в тази категория само месец, след като Kaufland представи „Брей!“ на българския пазар. За съвсем кратко време марката успя да спечели потребителския интерес, да се превърне в една от най-разпознаваемите хранителни марки и любима за много българи.

На снощната церемония търговската верига беше наградена и за цялостната си политика за управление на човешкия капитал. Kaufland България заслужи първо място в категория „Човешки ресурси“ за последователните си усилия в грижата за своите близо 6500 служители и за успешното изпълнение на приоритети в работодателската си политика. 

Първото място в категория „Устойчива социална политика“ отличи усилията на Kaufland за това, че във време на сериозни предизвикателства пред бизнеса и обществото заради COVID-19 компанията успява да надгради усилията си в дейности по корпоративна социална отговорност и да реализира редица нови проекти.

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лв.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55      
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31