Свят

Лъв се зарази с новия вариант на коронавирус в Шри Ланка

  19.06.2021 17:07  
Лъв се зарази с новия вариант на коронавирус в Шри Ланка

Лъв в най-голямата зоологическа градина в Шри Ланка се зарази с новия коронавирус, съобщи ДПА.

Лъвът в Националната зоологическа градина в Дехивала, на 13 км южно от столицата Коломбо, е изследван, след като спрял да се храни и започнал да диша тежко.

Това накарало служителите в зоопарка да го изследват за коронавирус. От лабораторията към ветеринарния факултет в столичния университет установили, че той е заразен.

Лъвът е на 11 години и се казва Тор. Той е в зоологическата градина от осем години. Пристигнал е от Южна Корея през 2013 г.

Директорът на зоопарка Ишини Викремесингхе заяви, че че са проведени няколко PCR теста, за да се потвърди, че лъвът е болен, след като първоначалният резултат от антигенния тест се оказал отрицателен.

Тор се лекува с кислород, а четири други лъва в зоопарка са били изолирани. Пазачите, които се грижат за големите котки са изпратени под карантина.

Зоологическата градина не приема посетители от един месец. В нея влизат само хората, които се грижат за животните, и служителите.

Страната е потърсила помощ от Индия за лечение на болния лъв. От департамента на националните зоологически градини заявиха, че са се консултирали с ветеринари в Централния зооинститут на Индия.

В Индия поне два лъва са починали от Covid-19 този месец - първият е деветгодишна лъвица в зоологическата градина в Тамил Наду.

Властите там са тествали за вируса и десетки слонове в горски резерват.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55      
Видео
Ето как да обелите сварените яйца за секунди
 13.06.2021 19:31