Свят

Moderna планира да разшири производството на ваксината си срещу COVID-19

  21.06.2021 15:10  
Moderna планира да разшири производството на ваксината си срещу COVID-19

Американската фармацевтична и биотехнологична компания Moderna Inc. ще добави две нови производствени линии в възстановен бивш завод на Polaroid, където да произвежда своята ваксина срещу Covid-19. Това е част от усилията ѝ за подготовка за производство на бустерни (допълнителни) дози от коронавирусната ваксина с оглед на бъдещото развитие на пандемията.

"Уолстрийт джърнъл" съобщава, че на площадката на бивш завод на Polaroid в САЩ се работи по изграждането на нова линия за ваксината на Moderna, която да влезе в експлоатация до тази есен, а другата линия - до началото на 2022 година.

Допълнителните мощности на Moderna ще увеличат общия производствен капацитет с 50% в завода на компанията в Норууд, предградието на Бостън, съобщиха за финансово издание служители на компанията.

Moderna и нейните производствени партньори също така разширяват производствения капацитет извън САЩ, като целта е приблизително да се утрои годишното общо производство на ваксинационните дози до около 3 милиарда през 2022 г. спрямо около 1 милиард дози през тази година.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Откриха най-високия хотел в света
 21.06.2021 13:52      
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55