Анализи

Бабикян: За Борисов и Маринов разходката по анцуг е връщане в младостта

  21.06.2021 16:08  
Бабикян: За Борисов и Маринов разходката по анцуг е връщане в младостта

Разходка сред красивата природа на Вазовата екопътека избра бившият министър-председател Бойко Борисов за вчерашния неделен ден. Борисов беше придружен от бившия главен секретар на МВР, а след това министър на вътрешните работи, Младен Маринов, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС за София област. Именно в тази област се намира и Вазовата екопътека – започва от гара Бов и приключва в село Заселе. На мероприятието присъстваше също и бившият министър на туризма Николина Ангелкова, която е областен координатор на ГЕРБ за София област.

Срещата на Борисов беше с председатели на ГЕРБ-Младежи, с които той се снима пред водопада Скакля (екопътеката минава близо до водопада). Бившият премиер подари и няколко издания на Библията, които останаха в Къщичка за книги, поставена на края на екопътеката при село Заселе. Борисов и свитата му бяха небрежно облечени със спортни екипчета (анцузи), Ангелкова се разходи по клинче. Бившият премиер беше наметнал "елегантно" и синя грейка. Събитието беше в контекста на предизборната кампания за парламентарния вот на 11 юни. ГЕРБ-Младежи вървяха след Борисов като след Месията. След това го гледаха захласнато, докато произнасяше пламенна реч пред водопада. Авторова позиция – мероприятието може да се приеме и като новото раздаване на кебапчета. Ако не политическа класа, то поне елементарна политическа култура липсва и в двете.

За коментар на въпросните събития от ФАКТИ се свързахме с водача на листите на „Изправи се! Мутри вън!“ в 24 МИР София и 4 МИР Велико Търново Арман Бабикян от позицията му както на професионален политически пиар, така и на политик.

„Аз лично приемам разходката по анцузи и за г-н Маринов, и за г-н Борисов като връщане към младостта. Тези хора са тръгнали с анцузи, тези хора упражняваха властта си по анцузи в известен период от тяхната кариера, така че явно търсят някакъв рефреш. Очаквам да сложат и ланци по вратовете си“, каза Арман Бабикян.

На въпроса дали една сериозна партия може да има такава предизборна кампания, той отговори: „Могат да правят всичко. Очевидно в ГЕРБ се опитват да продават млад образ. В техния случай обаче има голямо объркване на политическата възраст на ГЕРБ и физиологичната възраст на хората, с които са обградени. ГЕРБ е партията, управлявала 1/3 от Прехода на България и насадила изключително злокобен модел на управление. В случая употребата на младостта като парцал за избърсване на физиономии е малко непочтено“.

„Има много какво да бършат от времето на властта си“, допълни той.

По време на разходката вчера Борисов заяви, че мутри са били назначени навсякъде. Арман Бабикян коментира и това изказване: „Остава да посочат кои са мутрите. Вероятно в Харвард отглеждат мутри, за разлика от в Спортното училище“.

Универсален начин за правене на предизборна кампания според Арман Бабикян няма. „Всяка политическа сила или коалиция има своя стратегия, за да стигне до своите избиратели. Няма универсална рецепта“, каза той. „Обиколките и срещите лице в лице определено са един от инструментите, които имаме в нашата кампания“, допълни той./ fakti.bg


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09