Автомобили

Новото Peugeot 308 SW показа, че комбитата също могат да са стилни

  22.06.2021 10:28  
Новото Peugeot 308 SW показа, че комбитата също могат да са стилни

Преди няколко месеца от Peugeot представиха новото 308, а днес виждаме и по-практичната му версия в SW вариант, която показва, че комбитата не винаги трябва да са със скучен дизайн.

В предната част 308 SW е идентично с хечбек версията, а промените започват след „В“ колонката. Можем да видим, че линията на тавана пада в задната част, което най-вероятно се отразява малко на пространството в интериора, но пък придава приятна форма на купето като цяло и спомага за понижения коефициент на съпротивление.

 

В задната част първото впечатление се грабва от стоповете, които освен интересна форма, разполагат и с приятни графики, а над тях можем да открием малък спойлер, който освен дизайнерска роля има и функционална такава. В долната част на задната броня виждаме два фалшиви накрайника на ауспуха.

Интериорът е идентичен с този на стандартното 308, като разлики можем да открием единствено в пространството, поради увеличеното с 55 милиметра междуосие и обща дължина на SW модела, която е с 27см повече. Под електрическата врата на багажника можем да открием обем от 608 литра, които нарастват 1634 ако задните седалки бъдат гътнати.

Под капака можем да открием идентични двигатели като при 308, което означава 1.2-литров бензинов мотор със 130 конски сили или 1.5-литров дизел със същата мощност, които задвижват единствено предните колела чрез автоматична трансмисия.

Предлагат се и две plug-in хибридни опции, комбиниращи 1.6-бензинов мотор и електромотор, чиято сумарна максимална мощност достига съответно 180 или 225 конски сили, които отново се предават единствено към предните колела чрез автоматична трансмисия. Електрическият пробег и при двете вариации е около 60 километра. Очаква се първите доставки да започнат преди края на тази година, като все още не се споменава нищо за цените.


Анкета

Ваксинирахте ли се вече срещу COVID-19?


Резултати
Видео
Откриха най-високия хотел в света
 21.06.2021 13:52      
Видео
Кристияно Роналдо: Пийте вода!
 15.06.2021 21:55