Новини

БОЕЦ сигнализира европейските институции за подслушването на Георги Георгиев и журналисти

  22.06.2021 14:52  
БОЕЦ сигнализира европейските институции за подслушването на Георги Георгиев и журналисти

Гражданско сдружение БОЕЦ внесе сигнали до Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) към Европейския парламент и до Европейската комисия относно подслушване на председателя на сдружението Георги Георгиев и разговорите му с журналисти, сред които и нашия колега от ФАКТИ Петър Здравков. За това съобщиха от БОЕЦ в публикация във Facebook.

"Изискваме от Брюксел и евродепутатите да изпратят група, която на място да установи фактите, след което да се произнесат с реакция и позиция за това брутално нарушаване на човешки и граждански права!", настояват от БОЕЦ.

Припомняме, че след санкциите на САЩ върху български граждани по закона "Магнитски" стана ясно, че Европейският парламент ще изпрати 14 евродепутати на мисия у нас през есента на тази година, като те ще бъдат избрани именно от комисията LIBE. Припомняме, също, че през есента на 2020 година отново комисията LIBE гласува да приеме извънредна Резолюция за върховенството на закона и основните права в България, която съдържаше множество негативни констатации и в която недвусмислено се изрази подкрепа към протестиращите граждани. По-късно Резолюцията беше приета и в пленарната зала на ЕП.

"В сигнала представяме публикуваните от Георги Георгиев от БОЕЦ документи за това, че по искане на СП и с разрешение на Специализирания наказателен съд е бил подслушван, следен и записван най-малко 4 месеца.

От документите става ясно, че при подслушването на Георгиев са следени и слушани изключително разговорите му с журналисти, като те се превръщат в директни жертви на мракобесието и страховете на мафията на Борисов, Пеевски, Гешев и бандата им", пишат от БОЕЦ.

"Ще е добре, ако и българските служби се размърдат. Секретността не е оправдание за бездействие и мълчание, защото има механизъм за декласифициране на тази информация и тя да бъде разкрита пред българското общество", категорични са те.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00