Анализи

Дончева: Нови избори ще смъкнат драстично резултата на ИТН

  18.07.2021 14:52  
Дончева: Нови избори ще смъкнат драстично резултата на ИТН

"Правителство, което не стъпва на гласовете на ИТН, е невъзможно. Ако от ИТН се запънат, че няма да подкрепят никого, това ще ни докара до нови избори. Няма как да прехвърлят технически отговорността на който и да е извън ИТН. По-хубаво е следващите дни да бъдат използвани за мислене от страна на ИТН, за събуждане на лидерски потенциал на част от парламентарната група. И да вървим напред с възможности за подкрепа на правителство, ако не от целия ИТН, то поне от част от партията".

Това каза пред БНР Татяна Дончева от ИМВ, лидер на "Движение 21".

Според нея най-много негативи партиите ще изтърпят от това, че "са подкрепили правителство, което се е издънило".

"Трябва да си ефикасен в политиката и да постигаш целите си - да преминеш общественото време от точка А до точка Б, уплътнявайки го с производство на материална и духовна култура. Каквото и да имат в главата си като програма ИТН, това изисква управляване на държавата по смислен начин. Имаме нужда от сериозни хора, които да си гледат работата", убедена е тя.

В предаването "Неделя 150" Дончева допълни:

"Ако ИТН отидат на нови избори, ще си смъкнат резултата драстично".

Тя посочи, че консолидацията в коалицията ИМВ "някак си се решава". И предупреди при съставянето на проектокабинет да се внимава с хора с връзки с бившата ДС.

"България 30 години е на този хал, защото не прекъснахме тези неща, отказваме да ги видим и тези хора продължават да ни лашкат като бригадирски колички. Не трябва това нещо да се допуска сега, ако искаме стабилност. Затова съм част от служебното правителство да бъде възпроизведено", посочи Дончева.


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Олимпийското село в Токио отвътре
 13.07.2021 18:01      
Видео
Катя от Ритон се съблече и подлуди мрежата
 12.07.2021 14:20