Новини

Нинова: Добре е, че от ИТН осъзнаха нуждата от диалог, първоначалният им ход бе неприемлив

  24.07.2021 11:02  
Нинова: Добре е, че от ИТН осъзнаха нуждата от диалог, първоначалният им ход бе неприемлив
  БНР

Каквото и да се случи накрая - диалог беше необходим. Добре е, че колегите от първата политическа сила са го осъзнали. Първоначалният ход беше неприемлив. Да се анонсира в телевизии, Фейсбук, без това да е коментирано с другите политически партии (формирането на кабинет, б.р.). Нека да видим днес как ще продължим. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

Тя посочи, че днес е първата среща на БСП с "Има такъв народ" и е важно да се чуе тяхната представа за приоритети и програми.

,,Разбирам, че няма да се говори за поименен състав на Министерски съвет, но може би ще последват още срещи'', допълни още тя.

Важно е да се изпълнят чрез властта нашите съществени политики, за които настояваме от години. Ние представляваме група хора, които са с ниски доходи, работещи, борим се срещу бедност и неравенства, искаме да се изпълни конституционното условие всеки да има достъп до безплатно медицинско обслужване. Ние имаме идеологически образ и профил. Години наред отстояваме тези политики. За нас най-важно е тези политики да намерят място в програмата на едно бъдещо правителство, обясни Корнелия Нинова.

Тя отговори и дали БСП е поискала третия мандат.

Не настоявам. Видях заглавие, че сме си поискали едва ли не третия мандат. Просто заявихме, че ако дойде при нас по волята на президента, че имаме готовност за разлика от първия път. Първият път знаете, че го получихме и го върнахме, припомни Нинова.


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Зрелищен полет на автомобил през два пътя бе заснет на видео
 25.07.2021 18:45      
Видео
Роботи ще помагат на хората да се обличат
 24.07.2021 19:24