Новини

ИТН представя проектокабинета си

  03.08.2021 09:02  
ИТН представя проектокабинета си

„Има такъв народ“ представят днес структурата и състава на проектокабинета си в опит да реализират получения мандат от президента Румен Радев. Те ще проведат срещи с парламентарните групи на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Демократична България“ и „БСП за България“ в Народното събрание.

Срещите с парламентарните групи, от които „Има такъв народ“ очакват подкрепа, започват с „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в 14 часа, следват „Демократична България“ и левицата.

Те бяха поканени с писма, подписани от председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

От „Демократична България“ вече декларираха, че ще решат дали да подкрепят проектокабинета, когато получат пълна информация за структурата, състава и приоритетите му, но са „доброномерени“.

БСП изрази удовлетворение от проведените досега преговори, но очаква споразумение.

За подписан документ с основните приоритети, но и имената на бъдещия състав на Министерски съвет настояват и от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

В петък държавният глава Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство с кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов. Номинацията стана ясна минути преди връчването на мандата. От прессекратариата на Президентството заявиха, че конституционната процедура е спазена.


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Били Айлиш издаде дългоочаквания си албум Happier Than Ever
 02.08.2021 14:00      
Видео
Зрелищен полет на автомобил през два пътя бе заснет на видео
 25.07.2021 18:45