Новини

Янев: Имаме готовност да продължим да бъдем служебен кабинет

  07.08.2021 15:56  
Янев: Имаме готовност да продължим да бъдем служебен кабинет

Имаме готовност да продължим да бъдем служебен кабинет. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев при посещението си в Плиска, предаде Агенция „Фокус“. „Да, ние имаме готовност да продължим да бъдем служебен кабинет. За българските граждани това може би не е най-добрият вариант, но е важното какъв е интересът на гражданите. Ако в момента в този парламент партиите не са в състояние да излъчат кабинет, логиката е да се отиде на предсрочни избори“, посочи Янев.

По отношение на заявките на Корнелия Нинова да предложи правителство със състав от служения кабинет, ако БСП получи третия мандат от президента Радев, Стефан Янев заяви, че в политиката няма нищо невъзможно.

„Всичко е възможно, стига да бъде организирано на базата на принципи и приоритети. Служебният кабинет е съставен от ръководството на президента Радев и функционира на базата на негов указ, но съставът на служебния кабинет не е монолитен. Тези хора не са свързани с някакво задължение да се движат винаги заедно и всеки е свободен да решава какво иска и какво не иска в даден момент“, добави той.

„Ако не се реализира първият мандат и се стигне до такова предложение, което би могло да е предложение на третия проучвателен мандат, това означава, че за реализирането на подобен сценарии, е необходимо да се мине точно през такъв период на изясняване на приоритети, подготовка на евентуално споразумение – коалиционно или на друг принцип на база на търсене на парламентарна подкрепа, за да бъдат ясни както приоритетите, така и срокът на действие, както и какъв тип политики и програма ще изпълнява този кабинет. Теоретично е възможно, практически дали ще стане е въпрос на допълнителни ходове, които предстои да видим. Рано е да обсъждаме засега този сценарии. Нека да видим първият мандат дали ще се реализира, на базата на разговорите в парламента и на дебатите, които надявам се народните представители да бъдат достатъчно убедителни и критични по отношение на това, което се предлага в първия мандат“, допълни премиерът.


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Били Айлиш издаде дългоочаквания си албум Happier Than Ever
 02.08.2021 14:00      
Видео
Зрелищен полет на автомобил през два пътя бе заснет на видео
 25.07.2021 18:45