Новини

Десислава Атанасова: ГЕРБ ще гласува против правителство с третия мандат

  26.08.2021 10:37  
Десислава Атанасова: ГЕРБ ще гласува против правителство с третия мандат

Разговорите за съставяне на правителство без ГЕРБ и "Има такъв народ" няма как да се случат така, че да има правителство. Тези, които утре ще получат мандат, не водят конструктивни разговори, в парламента не виждаме консенсус по различни теми. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Нашата позиция е ясно изразена. Още повече, че повече от година тези партии на протеста твърдяха, че ГЕРБ са статукво, нещо лошо и трябва да бъдат изчегъртани. Сега тази т.нар. алтернатива трябва да поеме отговорност, заяви тя.

Няма да правим игри с кворума - ГЕРБ ще бъде в зала и ще гласува "против" това правителство. ГЕРБ е ясно изразена опозиция в този парламент. Нашата функция като политическа партия е да играем "за" българските граждани, но това, което виждаме от протестните партии, е тотално погазване на системността и правилата. Не мисля, че това е в полза на българските граждани, посочи Атанасова.

Тя коментира и евентуални нови предсрочни парламентарни избори. ГЕРБ винаги се явява на избори, за да получи в максимална степен доверието на хората и винаги играем за победа, Хубавото в тази ситуация е, че българските граждани могат да сравнят как се справяше правителството на ГЕРБ до март месец, как се справя служебното правителство и как партиите в парламента не са способни да съставят правителство, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Десислава Атанасова нарече изнесените данни за злоупотреби от кабинета "Борисов 3" "медийни пушилки". Това е пиар формат на г-жа Манолова за изграждане на неин светъл образ, но хората знаят, че тя носеше потник с надпис "Шанс за Орешарски", знаят че тя предложи Пеевски. Ако твърдим, че живеем в правова държава, ако тези твърдения не са доказани в съда, означава, че си служат с груби манипулации, заяви тя.

Атанасова отбеляза, че позицията на ГЕРБ е, че най-удачната дата за провеждане на президентските избори е 7 ноември. Смятам, че колкото по-скоро бъде проведен вотът, толкова по-добре, посочи тя.

Нашата парламентарна група ще се въздържи от подкрепа на актуализация на бюджета. Смятаме, че има доста неясни параметри, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.


Анкета

Ще подкрепите ли нов проект на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Huawei патентова смартфон с извит екран и странични тъч контроли
 24.08.2021 20:22      
Видео
Първата къща, напечатана на 3D принт
 23.08.2021 14:30