Новини

Дончева с атака към Слави: Не е носител на никаква промяна, той е виновен да няма правителство

  31.08.2021 20:00  
Дончева с атака към Слави: Не е носител на никаква промяна, той е виновен да няма правителство

Партиите на промяната не са определящи за избора на правителство нито в сегашния, нито в предишния парламент. Основна отговорност за избора на кабинет имаха от "Има такъв народ" (ИТН). Те ясно показаха, че не искат да има редовно правителство. Когато ти се представя един списък с министри, имената на които са смайващи и е ясно, че няма да се справят със задълженията си, как да гласуваш за такъв кабинет?

Това попита в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) Татяна Дончева, която коментира горещите политически събития у нас.

"Всички действия на Слави Трифонов при първия мандат будят недоумение. Единственото обяснение е, че той не иска правителство. Защо е така, тепърва се надявам да разберем. В предишния парламент отново Слави направи всичко възможно да имаме девет работни дни. Това при положение, че съвсем спокойно можехме да работим 2-3 месеца и да постигнем общите цели. От ИТН яростно настояваха, че предишният парламент трябва да се разпусне моментално и приехме единствено машинното гласуване, а можехме да свършим още много съществена работа", добави тя.

"Слави Трифонов заяви, че с никого и с никой няма да разговаря за първия мандат. Според мен министрите в този проектокабинет вече всички сме ги забравили. Нито една нормална политическа сила не можа да проведе смислен разговор с ИТН. Аз не търся вина у никого. Просто обяснявам, че Слави Трифонов не искаше да има правителство. Той ръководеше парламентарната си група точно в тази насока - да няма нормални разговори и кабинет. С интервюто си Слави отново опита да прехвърли вината и да изкара други задкулисни. Искам да кажа, че в политиката разговори могат да се водят навсякъде - в партийни офиси, в частни офиси, навсякъде. Твърденията му са несериозни. Мая Манолова ни информира за срещата с него", разкри Дончева.

"Заявеното от Слави, че в следващия парламент трябва да има правителство на всяка цена го разбирам, че това може да стане с ГЕРБ и ДПС. ИТН и Слави не носят никаква промяна и го доказаха. Те не са били на протестите, осуетиха ключови реформи и промени. Това показва, че не трябва да се слуша какво говорят те, а да се гледа какво вършат. Сега правят опити с последния влак да овладеят БНБ и КЕВР, но ние от ИБГНИ няма да дадем подкрепа за това", категорична бе Татяна Дончева.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00      
Видео
Интелигентните прозорци от следващо поколение
 16.11.2021 20:33