Спорт

Стойка Кръстева сложи край на кариерата си

  07.09.2021 13:02  
Стойка Кръстева сложи край на кариерата си

Олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви, че слага край на боксовата си кариера на ринга. Златната ни медалистка в категория до 51 килограма, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенства, взе решение да се отдаде на треньорска кариера.

"Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще бъде през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си", коментира решението си Стойка Кръстева.

35-годишната шампионка вече води занимания с над 80 деца към боксов клуб Локомотив (София) и спортното училище "Неофит Рилски" в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си.


Анкета

Какво очаквате от второто служебно правителство?


Резултати
Видео
Мъж постави реактивен двигател на велосипеда си
 05.09.2021 20:50      
Видео
Откриха вкаменелости на нов вид земноводен кит
 31.08.2021 20:30