Новини

Борисов: При такава коалиция в НС въобще не трябва да се ходи на избори

  12.09.2021 12:25  
Борисов: При такава коалиция в НС въобще не трябва да се ходи на избори

При такава коалиция в Народното събрание въобще не трябва да се ходи на избори, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му след като е имало мнозинство за актуализация на бюджета, не би трябвало да има избори.

„Видяхме в НС една много здрава коалиция и ви питам – защо не направиха правителство, след като най-важният закон за годината беше гласуван с такова болшинство“, каза още Борисов.

Той добави, че разходите за избори ще стигнат общо почти половин милиард лева и ги определи като „грешни пари“.

„Какво ще постигнат тези нови избори? Какво ще се промени между партиите, за да се заобичат и да направят правителство? Тогава цялата вина Радев ще прехвърли върху партиите, ще излезе сух от водата, а всички тези в парламента може да ги няма“, каза още Борисов.

Той коментира, че предстоящите президентски избори са предизвестени.

„Тези популисти, особено лицемера Радев, говореха колко е важно за честни избори да се броят квитанциите след машините. Ще ги броят и ще ги докарат така както им трябва. Аз знам, че съдията е купен“, каза Борисов.

На въпрос как ще коментира евентуалния проект на Кирил Петков и Асен Василев, Борисов коментира, че всеки нов политически проект е добре дошъл в една демокрация.

„Аз не видях нищо да се случва нито във финансите, нито в икономиката“, допълни обаче той.

„Когато гледах Ники Василев искрено съжалих, че не стана премиер. Видях един много разумен човек“, каза Борисов по повод неслучилия се кабинет на ИТН.

Борисов не каза кой ще бъде кандидат за президент на ГЕРБ.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Мъж постави реактивен двигател на велосипеда си
 05.09.2021 20:50      
Видео
Откриха вкаменелости на нов вид земноводен кит
 31.08.2021 20:30