Автомобили

Mercedes спира производството на кабриолети, но AMG намеква за електрически кабриолет

  16.09.2021 12:16  
Mercedes спира производството на кабриолети, но AMG намеква за електрически кабриолет

Главният изпълнителен директор на Mercedes Маркус Шефер разказа за възможното бъдеще на електрическите кабриолети под под марката AMG. Както отбелязва Шефер, в момента е много трудно да се създаде красив и елегантен електрически кабриолет.

Това е особено вярно на фона на факта, че търсенето на този вид транспорт постепенно намалява, отворените модели се превръщат от нишови към практически единични, където тиражът се оценява на максимум стотици.

Статистиката показва, че дори големият китайски пазар не усвоява кабриолети, техният сегмент в Поднебесната е изключително малък. Последните европейски данни също не са обнадеждаващи, за разлика от резултатите, показани преди няколко години.

Въпреки това компанията е наясно колко отворените автомобили са емоционални и привлекателни продукти за определена аудитория, така че в бъдеще може да се появи нов роудстър.

Като се има предвид пълната електрификация, към която се стреми Mercedes, този тип каросерия се разглежда предимно за спортна под марка AMG. Това решение е напълно оправдано, тъй като този отдел е точно отговорен за т.нар. „емоционални“ модели.

В същото време родителят Mercedes-Benz възнамерява да изостави няколко класически стила на каросерията наведнъж, като в това число са и кабриолетите. Това се дължи на нарастващото търсене на кросоувъри и електромобили, които затрудняват създаването на нишови елегантни автомобили.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Новото най-голямо Виенско колело
 14.09.2021 20:41      
Видео
Мъж постави реактивен двигател на велосипеда си
 05.09.2021 20:50