Новини

ДПС скочи на Радев и Рашков: С най-мракобесните комунистически приоми не е почтенно да печелиш избори

  24.09.2021 11:57  
ДПС скочи на Радев и Рашков: С най-мракобесните комунистически приоми не е почтенно да печелиш избори
  bTV

ДПС се регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящия двоен вот на 14 ноември. На излизане от ЦИК лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ не пожела да каже кой ще издигнат за президент, но силно разкритикува настоящия държавен глава Румен Радев и вътрешния министър Бойко Рашков.

"В тези условия на криза за трети път отиваме на избори тази година. На тези избори ние трябва да изберем президент обединител на нацията, които може да обединява около каузи, а не които разединява и противопоставя политически сили, включително вътре в Народното събрание. Още един важен избор имаме да правим на 14 ноември - да изберем програми за ускорено икономическо развитие на България. Някои държави вече изхарчиха половината средства от плановете си за възстановяване, а ние още не сме си пуснали фиша", заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС силно разкритикува вътрешния министър Бойко Рашков и президента Румен Радев като по думите му на изборите през юли се видели комунистически приоми. Той разкри, че при посещение в Брюксел другата седмица ще покажат сигнали за полицейски произвол в страната през юли. "Призива ни към всички граждани е да дават гласност на всяко закононарушение и на всеки полицейски произвол от органите на реда, които действат по заповед на вътрешния министър, назначен от президента Радев. Рашков абсолютно съзнателно и целенасочено погазва конституционни права", коментира Карадайъ.

Той се обърна директно към Радев и Рашков с думите: "С най-мракобесните комунистически приоми не е почтено и достойно да печелиш избори и да се отнасяш към своите политически опоненти".


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Заснеха уникалното сияние над Мурманск
 20.09.2021 12:21      
Видео
Новото най-голямо Виенско колело
 14.09.2021 20:41