Новини

Кирил Петков и Асен Василев разкриха при какви условия са готови да работят с ГЕРБ и ДПС

  24.09.2021 19:05  
Кирил Петков и Асен Василев разкриха при какви условия са готови да работят с ГЕРБ и ДПС
  Dir.bg

Всяка партия, включително ГЕРБ и ДПС, може да сключи предизборно споразумение с партия "Продължаваме промяната", което да гарантира работещ парламент и сигурно правителство след изборите. Те обаче ще трябва да приемат 5 условия преди това. Това обявиха в Стара Загора бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

По думите им условията са да не се увеличават данъците, а да се събират изцяло, да бъдат спрени всички течове в държавата, за да могат работниците и фирмите да получават парите си и да плащат данъците си, образованието да работи добре, а хората да могат да се лекуват качествено в България, без да доплащат и промяна в закона за съдебната власт.

Засега най-близо до тези критерии отдясно били ДБ, а от левия политически спектър – ИБГНИ, съобщава 24 часа.

"Прокуратурата не работи, ние го усетихме. Четири месеца подаваме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия", подчерта Кирил Петков.

Двамата бивши министри обявиха, че категорично подкрепят президента Румен Радев за втори мандат.

На въпрос дали той е разединител на нацията, както твърдят от ГЕРБ и ДПС, отговорът беше: "С действията си досега президентът по-скоро е обединител на почтените".

Попитани как с дясна политика се постигат леви цели, Петков и Василев обясниха, че дясна политика означава да не се вдигат данъците, а да се събират, държавната намеса и регулация на бизнеса да бъде възможно най-малката, като в същото време образованието и здравеопазването работят добре, а пенсионерите не живеят под прага на бедността.

"Не ни приемайте като новодошли в страната, аз от 15 години съм тук, работя тук и тук плащам данъците си", каза още Кирил Петков.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56      
Видео
Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж
 25.09.2021 20:03