Спорт

Лудогорец: Преговаряме за раздяла с Дамбраускас

  03.10.2021 12:31  
Лудогорец: Преговаряме за раздяла с Дамбраускас

Ръководството на футболния "Лудогорец" потвърди, че преговаря с треньора Валдас Дамбраускас и помощника му Мариус Скендерис за прекратяване на договорите им. 

Новината за раздялата между двете страни идва часове преди дербито на 10-тия кръг на Първа лига между "Лудогорец" и "Левски" в София. На мястото на Дамбраускас на резервната скамейка на гостите ще застане Станислав Генчев. 

Той води "орлите" и когато литовецът беше под карантина заради заразяване с коронавирус. Тогава разградчани направиха 1:1 с датския "Мидтиланд" в Лига Европа и загубиха с 0:1 от "Славия" - единственото поражение в първенството до момента.

"Управителният съвет на "Лудогорец" взе решение да започне преговори с Валдас Дамбраускас и Мариус Скендерис за прекратяване на договорите им като старши треньор и помощник треньор на Лудогорец. 

В днешния мач с Левски отборът ще бъде воден от Станислав Генчев.

Подробности ще бъдат съобщени допълнително от ПФК "Лудогорец", се казва в официалното съобщение на клуба.

Дамбраускас беше назначен за треньор преди 9 месеца. В 39 мача по негово ръководство "орлите" записаха 25 победи, 7 загуби и 7 равенства, като успяха да станат шампиони за 10-та поредна година и да спечелят Суперкупата на България. Тимът обаче пропусна шанса си да играе в групите на Шампионската лига след загуба от "Малмьо".


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56      
Видео
Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж
 25.09.2021 20:03