Шоу

Орлин Павлов грейна на списание в борбата срещу рака на гърдата

  04.10.2021 10:19  
Орлин Павлов грейна на списание в борбата срещу рака на гърдата

Отбелязвайки световния месец за борба с рака на гърдата и включвайки се активно в битката срещу това коварно заболяване, списание „GENICA news“ посвещава няколко страници на темата. В октомврийското издание се предоставя богата информация за скрининга и превенцията на рака на гърдата, за стадирането на заболяването и възможностите за лечение. По темата говори и началникът на II-ро отделение по гинекология за хирургия на млечната жлеза в Първа специализирана акушерoгинекологична болница „Света София“ в столицата д-р Тихомир Гемеджиев. Нана Гладуиш разказва как нейната фондация „Една от 8“ помага на жени с тази диагноза, а лицето от корицата – известният поп изпълнител и актьор Орлин Павлов, споделя защо от няколко години участва в кампании срещу това тежко заболяване.
Онкологичната тема е засегната и от други светила в медицината. Началникът на клиниката по патология в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология в София доц. Свeтлана Бачурска обяснява кои са задължителните профилактични прегледи с цел предпазване от рак на маточната шийка. Началникът на отделението по урология на Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология в София д-р Валентин Табаков говори за рака на простата и за профилактиката срещу това заболяване.
Дерматологичните проблеми също са засегнати в новия брой. Д-р Малена Герговска подробно обяснява какво представляват атопичните дерматити и как се третират, какви са възможностите за превенция на кожни злокачествени образувания и как стресът се отразява на кожата.
Акушер-гинекологът д-р Димитър Митев пък представя предимствата на ендоскопските техники в гинекологията.
Специално за хората, за които спортът е част от живота им или пък се подготвят да започнат активна физическа активност, персоналният треньор Иван Христов издава какви са тайните за постигане на добра форма.
Списание „GENICA news“ се разпространява безплатно във верига магазини  „Фантастико“. Вземете своя брой сега!


Анкета

Доволни ли сте от резултатите от парламентарните избори?


Резултати
Видео
Лекар показа как да се справим бързо със запушен нос
 13.10.2021 16:07      
Видео
Разгадаха мистерията на срязаната от извънземни скала
 12.10.2021 21:33