Спорт

Мбапе поискал да напусне ПСЖ през лятото

  04.10.2021 15:27  
Мбапе поискал да напусне ПСЖ през лятото

Нападателят на Пари Сен Жермен и Франция Килиан Мбапе призна, че е поискал да напусне парижкия клуб през лятото.

Пред RMC, Мбапе заяви, че е поискал да напусне, така че френският гранд да получи трансферна сума за него. Договорът му с клуба изтича през лятото на 2022. По време на изминалото лято Мбапе бе сериозно спряган с преминаване в испанския колос Реал Мадрид.

„Поисках да напусна. Защото от момента, в който не исках да преподпиша, исках клубът да получи трансферна сума, за да може да привлече качествен заместник. Този клуб ми е дал много, винаги съм бил щастлив през четири години, в които съм тук, и продължавам да бъда. Казах го достатъчно рано, за да може клубът да реагира. Исках всички да излязат по-силни от ситуацията. Въпреки това казах „ако не искате да си тръгвам, ще остана“, сподели той.

Мнозина смятат че Мбапе ще се присъедини към Реал със свободен трансфер следващото лято и говорейки преди мача с Еспаньол, колегата му в националния отбор Карим Бензема до известна степен потвърди това. „Мбапе сам го каза. Той иска ново предизвикателство. Някой ден той ще играе в Реал (Мадрид). Не знам кога. Но той ще дойде. Въпрос на време е“, коментира нападателят на Кралския клуб.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Крокодил погълна ниско летящ дрон в Австралия (ВИДЕО)
 03.10.2021 17:27      
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56