Новини

Радостин Василев от ИТН поиска разследване по досиетата Пандора

  04.10.2021 20:30  
Радостин Василев от ИТН поиска разследване по досиетата Пандора

Двама политици от България са част от така наречените "Досиета Пандора" Това става ясно от информация на международния консорциум на разследващите журналисти. В предаването "12+3" на "Хоризонт" Атанас Чобанов от Bird.bg каза, че тези политици са свързани с партии, които са управлявали и които също са част от прословутото задкулисие, което в България се считаше за "неформална власт".
Юристът от "Има такъв народ" Радостин Василев коментира темата във Фейсбук. "Аз си мисля, ще след списъка "Магнитски", който е едно огромно институционално унижение за България и подрива изобщо авторитета на държавата, а и с неговото очаквано допълване, сега отново се хвърля светлина върху тъмната връзка на политиката и задкулисни финансови операции. И то на връзка, която е водила до сенчести офшорни сделки за милиони.
Мафията до скоро си имаше държава. Сега иска да си я върне на всяка цена. Нека не позволяваме това и да осветлим имената на всички, които са били част от тайните преводи на ВАШИТЕ пари".
Според Василев държавата трябва се интересува кои са политиците от тези списъци и да разследва как са се сдобили със средствата за сделките през офшорните сметки.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Крокодил погълна ниско летящ дрон в Австралия (ВИДЕО)
 03.10.2021 17:27      
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56