Новини

Спаси София иска оставката на Фандъкова

  05.10.2021 11:14  
Спаси София иска оставката на Фандъкова

От Спаси София искат оставката на кмета Йорданка Фандъкова, заради назначаването на уволнения от МВР Ивайло Иванов за нов шеф на Столичен инспекторат, съобщиха от неправителствената организация. 

“Мои връстници, млади хора бяха бити жестоко под колоните на Министерски съвет на протеста, на който и аз присъствах. Всеки един от нас можеше да бъде набит по такъв варварски начин. И наградата за това престъпление е ново топло местенце за хората лоялни на ГЕРБ!? Това категорично трябва да се прекрати - хората на ключови длъжности трябва да са лоялни на законите и обществото, а не на Партията, категоричен е Борис Бонев, независим общински съветник от Спаси София. 

Според градските активисти от това назначение на Фандъкова поражда много сериозни съмнения за задкулисни договорки. Според тях Столичен инспекторат спешно се нуждае от реформа, така че наистина да започне да контролира нарушителите в столицата. “Новият шеф не дойде с план за реформи и подобрения, а е поредното партийно назначение спуснато от Фандъкова. Това бе направено тихомълком, което буди съмнения за задни помисли и нечисти цели. Може би Инспектората трябва да продължава да си затваря очите, за да могат фирми на вълци и орлета да печелят стотици милиони "почиствайки" София. Или близки до Бойко Борисов ресторантьори да продължават безнаказано да окупират общинска собственост с незаконните си тераси?” - питат от Спаси София.

“След задкулисното назначаване на човек лично отговорен за побоища в центъра на София, тя вече няма място нито в Общината, нито в обществения живот. Единственото легитимно нейно решение е да си подаде #ОСТАВКА! София има нужда от кмет-лидер, а не от паравани за кражби и кукли на конци!”,  заявяват те.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Арестуваха футболист по време на мач, след като прати съдията в безсъзнание
 06.10.2021 22:00      
Видео
Крокодил погълна ниско летящ дрон в Австралия (ВИДЕО)
 03.10.2021 17:27