Спорт

Левски се надява на помощта на феновете, за да се справят с тежката финансова ситуация

  19.10.2021 20:21  
Левски се надява на помощта на феновете, за да се справят с тежката финансова ситуация
  Lap.bg

В "Левски" се надява с помощта на феновете и подновяването на членските карти по кампанията "Аз съм "Левски" да докаже, че могат да се справят с тежката финансова ситуация, в която клубът продължава да се намира от началото на 2020 г. 

Най-належащото плащане на клуба е към Националната агенция по приходите, като от него зависи лицензът на тима за следващия сезон. Преди няколко месеца "сините" признаха за забавяния в плащането. Днес (19 октомври) новият изпълнителен директор на клуба Иво Ивков заяви, че по негови данни задълженията се покриват и се надява скоро да бъде формирано правителство, за да се проведат допълнителни разговори за изчистването на дълга.

Снимка: Lap.bg

"Постъпилите средства по кампанията ще бъдат използвани за най-належащите нужди на клуба, за това да можем да получим светлина в тунела, глътка въздух, клубът да няма проблеми с лицензирането, да си стъпи на крака и да започнем ренесанса, развитието на "Левски". Така че да върнем съвсем скоро, ако не купите и титлите, то поне да сме в борбата за тях непрекъснато. Ще бъдат използвани по много направления, за оцеляването на клуба. Плащането към НАП е едно от приоритетните ни задължения. От него пряко зависи и лицензът на клуба. Имаме огромни плащания за нашия стандарт, ежемесечни. Целта е не само да ги покрием тях, а след време, когато покажем именно с кампании като тази какъв силен инструмент е "Левски", колко важна е тази "синя" общност за бизнеса на всеки един наш бъдещ бизнес партньор. Ще привлечем такива партньори, че не само вноските да си плащаме към НАП, а част по-скоро да изпълним цялото задължение, защото лихвите са ужасяващи. Това е един от приоритетите, но ние ще организираме без никакво неудобство и дарителска кампания, ще се обърнем към най-близките си, към нашите съмишленици, към нашите фенове. Ако ние сами не се хванем за яките и не се издърпаме от положението, в което сме, трудно ще ни повярват бъдещи партньори. Иска се време. Изобщо не се съмнявам в спортно-техническата част, тя ще даде резултати още след зимната подготовка, ако успеем да осигурим както трябва. Другото - финансовата стабилизация и израстване, ще се случи малко по-късно. Тези неща вървят ръка за ръка в съвременния футбол. Трябва сами да се издърпаме и тогава ще ни повярват другите", заяви Ивков.

Снимка: Lap.bg

Той добави, че от клуба ще инициират разговори с НАП за начина, по който ще става погасяването, но това зависи и от избирането и утвърждаването на правителство, а не на служебен кабинет.

"Предстоят разговори. Не само за НАП ще отидат средствата, а за най-належащото. Апелирам за доверие към нас. Ние ще отчитаме и ще бъдем под кръстосан огън. Ще има разговори с НАП. Ще ми се час по-скоро да има редовно правителство в България и да проведем разговори с титуляри за концепцията за бъдеще и как ще бъдат изчиствани задълженията. Към момента се покриват, до колкото съм наясно. Това е приоритет, но ние имаме и други кредитори", каза той.

"Левски" поде кампания "Аз съм "Левски" през 2020 г. Всеки в нея получава членска карта, както и някои от артикулите от официалния магазин.

"Тази кампания не случайно се казва "Аз съм "Левски". Това е най-лесният начин всеки левскар навсякъде по света да бъде приобщен към семейството на "Левски". От началото на кампанията около 20 хиляди левскари са членове на футболен клуб "Левски", което ни нарежда на едно от първите места на Балканите. Ако не беше пандемията щяхме да бъдем водещ клуб на Балканите. Не е късно и сега и всеки, който не е взел членска карта, вярвам ще го направи", каза мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков.

"Искаме да стигнем до всеки един, но трябва да пазим здравето на хората. За втора поредна година не може като клуб да се разгърнем максимално в тази посока. Надявам се, колкото по-бързо започнат да намаляват случаите на заболели хора и поне там, където ще гостуваме за наши срещи да може да използваме случая и да подновим кампанията", добави той.

 

Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09