Новини

Ресторантьори и собственици на фитнес зали излизат на протест в Силистра

  22.10.2021 08:46  
Ресторантьори и собственици на фитнес зали излизат на протест в Силистра

В Силистра на протест по обед излизат ресторантьори и собственици на фитнес зали заради действията на здравните власти с цел ограничаване разпространението на коронавируса.

Демонстрацията, организирана от представители на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, на Българската асоциация на заведенията и на собствениците на фитнес зали в Силистра, не е против зелените сертификати.

За място на протеста е избрано кръстовището на Старата автогара.

Не сме против сертификатите и ваксинирането, обяви Милен Делийски, представител на една от асоциациите в Силистра, а против неспазените ангажименти от страна на Министерство на здравеопазването, допълни той.

„Говориха или пълен локдаун, или да бъдат изискани тези зелени сертификати, но не само за заведения, фитнеси, концертни зали, театри и молове, а и за много други места, както е в Европа, на повечето места на закрито да се изисква този зелен сертификат. А не нашият бизнес отново да е жертва на тези мерки“.

Очаква се още в неделя собственици на заведения да затворят за неопределено време. Споделят мнението, че летните месеци е трябвало да бъдат гратисен период, за да се реагира навременно и адекватно.

Изчерпани са били вчера и днес количествата еднодозова ваксина на „Янсен“, поради повишен интерес, потвърдиха от РЗИ – Силистра. Очаква се скоро да има доставка.

Вчера в редица градове на страната имаше протести срещу изискването за въвеждането на зелен сертификат. До 24 октомври няма да има санкции за хора без такъв, посещаващи обществени места, за които се изисква документът.

Обявено беше и че сертификат за ваксинация срещу коронавирус ще се издава след поставяне на първата доза, а срокът на документа за преболедуван Covid-19, се удължава на една година.


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Любо Киров, Стенли и Христо Мутафчиев запяха заедно
 26.10.2021 21:59      
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43