Икономика

Една трета от ресторантьорите предпочитат затваряне вместо сертификати

  23.10.2021 21:55  
Една трета от ресторантьорите предпочитат затваряне вместо сертификати
  google

Над една трета от рестораньорите предпочитат държавата да ги затвори, вместо да работят със зелени сертификати, показват данни от анкета, организирана сред служителите в заведенията из цялата страната, съобщи bTV. 30,5% от анкетираните смятат, че е по-добре държавата да ги затвори. Преобладаващата част от отговорилите обаче или по-точно 60 на сто казват, че искат да работят със зелени сертификати.

Едва 4,3 на сто пък са съгласни да се работи със зелен сертификат по сегашната заповед.

Всъщност някои от заведенията у нас  вече разполагат със стикери, на които се посочва, че има 100% ваксиниран персонал. Вчерашната петък вечер пък протече с множество направени бързи тестове както от посетители в заведенията, така и от персонала в тях. Самият тест се прави за около 10-15 минути, а резултатите от него клиентите получават на телефона си.

Очаква се до края на днешния ден от браншовите организации да изпратят писмо до здравния министър с няколко искания, сред които признаване на тестовете за антитела, антигенните тестове да бъдат 100% безплатни, разкриване на повече пунктове за тестване в страната и зеленият сертификат да важи за всички дейности на закрито.


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43      
Видео
Колко фатални грешки може да направи един водач на пътна помощ
 17.10.2021 21:39