Справочник

Днес валежите спират. Максималните температури ще са между 11° и 16°

  24.10.2021 08:01  
Днес валежите спират. Максималните температури ще са между 11° и 16°

Днес още преди обяд от северозапад валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд над много райони до слънчево. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните райони - умерен. Минималните температури са между 7° и 12°. Дневните температури ще се понижат още и максималните ще са между 11° и 16°.

Над Черноморието до обяд ще е предимно облачно и на места ще има валежи. След обяд от север валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Дневните температури ще са 13°-14°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще се усили и ще е около 3 бала.

В планините от запад валежите бързо ще спрат. Облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна. Вятърът ще е умерен до силен, от север-североизток, по най-високите части от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

В началото на новата седмица ще е сравнително студено; значително ще се понижат минималните температури и на отделни места във високите полета, ниските планински райони и котловините в понеделник и вторник ще са под нулата, по-високи ще останат в крайните източни райони. Максималните в понеделник ще са между 9° и 14°, през следващите дни бавно ще се повишават. Над Западна и Централна България ще е слънчево , но сутрин на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Над източните райони ще има значителна ниска облачност, на отделни места ще преръмява.


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43      
Видео
Колко фатални грешки може да направи един водач на пътна помощ
 17.10.2021 21:39