Новини

Проф. д-р Петров: Принудени сме да оцеляваме! Всеки, който е против мерките е против обществото

  25.10.2021 10:44  
Проф. д-р Петров: Принудени сме да оцеляваме! Всеки, който е против мерките е против обществото

Медиите и лекарското съсловие спекулираше много с антителата. Не е вярно, че антителата на преболедувалите са достатъчна защита. Всеки организъм образува различни антитела, това означава и различно качество на защита. Това заяви д-р Аспарух Илиев в ефира на Нова телевизия по повод нуждата от ваксинация на преболедувалите българи.
Според кардиолога проф. д-р Иво Петров българите много са се фокусирали върху страничните ефекти на ваксината, а най-страшният страничен ефект на вируса е смъртността.

"Не сме в комфорта да си позволяваме да си говорим за странични ефекти. Няколко софийски болници нямат кардиологични отделения, защото вече са ковид отделения. Принудени сме да оцеляваме в момента. Всеки, който е против мерките е против обществото", категоричен е кардиологът.

Според Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация е несериозно да се чакат данни като у нас всеки седми е починал от коронавирус. "Всеки един от нас, ако не може да си понесе отговорността като част от обществото - то заслужаваме да сме жертва на нашите политици", смята още тя

Д-р Илиев заяви, че зеления сертификат се въвежда много късно. "Ако обществото е загрижено за децата, то трябваше да се ваксинираме много по-бързо. Ние нямаме никакви алтернативи", обясни още той.

Вярно е, че от 10 интубирани, един оцелява, каза проф. Петров.

По думите му вълните на ковида съвпадат с вълните на смъртността.

Нямаме право като общество да губим всеки ден млади хора, в активна възраст. Това е просто геноцид, категоричен е още той.


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43      
Видео
Колко фатални грешки може да направи един водач на пътна помощ
 17.10.2021 21:39