Анализи

Бойко Борисов: Щом Радев види, че си заминава, изважда Рашков

  26.10.2021 14:09  
Бойко Борисов: Щом Радев види, че си заминава, изважда Рашков

"Тръгнаха добре след въвеждането на зеления сертификат – по 30 000 ваксинирани на ден, но паднаха на 15 000. Ако ваксинацията се вдигне не 50 000 – 60 000 на ден, ще излезем дълготрайно от кризата. Днес има 70 000 карантинирани. Ако вървим с този темп, по време на изборите ще има над 100 000 карантинирани. Как ще гласуват тези хора?".

Това попита днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"Искат да пускат децата на училище, но родителите и учителите да не се ваксинират. Това са сложни решения, но има трудни, но правилни решения, решаващи дълготрайно този проблем. А ние слушаме тези, които говорят, че ще ни чипират. Цял свят се ваксинира, ние сме единствените, които няма да го направим. Обръщаме се към Радев и Янев – какво искате да направим? Ако искате, партията ще вземе решение и ще върне проф. Балтов и проф. Ангелов като обикновени лекари в болниците. Защото в момента сме във война. Готов съм да понесем всякакви политически последствия. Няма да кажем нито една дума срещу ваксинацията и правителството, ако това им пречи", заяви бившият премиер.

Попитан за коментар на твърдението на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков от вчера, че назначен от Борисов вътрешен министър е бил на заплата при известен наркотрафикант, бившият премиер каза:

"Това е кризисният пиар на Радев. Когато Радев вижда, че си заминава, вади този човек. Целта е да му обръщаме внимание и да му отговарям. Ние разбираме и му се надсмиваме".

В отговор на въпрос за срещата на кмета на Велико Търново и регионален лидер на ГЕРБ Даниел Панов в кабинета му с най-първите лица на ДПС, сред които и Делян Пеевски, Борисов заяви, че Панов се е срещнал с тях в качеството му на председател на Националното сдружение на общините. Войната в т.нар. смесени райони между ГЕРБ и ДПС е голяма, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той не пропусна да коментира и друга широкообсъждана тема - кризата със заседналия край Камен бряг кораб "Вера Су". 36 дена не могат да намерят да намерят въжета да разтоварят "Вера Су". За 36 дена с кофи можеха да го разтоварят, както се казва, посочи Бойко Борисову цитиран от novini.bg.


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43      
Видео
Колко фатални грешки може да направи един водач на пътна помощ
 17.10.2021 21:39