Спорт

Защо ансамбълът не използва резерва на световното първенство?

  27.10.2021 09:06  
Защо ансамбълът не използва резерва на световното първенство?
  lap.bg

Ансамбълът ни по художествена гимнастика отказа участие на световното първенство заради травма на Лаура Траатс, която е стара, но е доста сериозна, разкри президентът на БФХГ Илиана Раева пред bTV.

От вчера специалисти и фенове си задават въпроса защо резервата на тима не замени Траатс в Япония.

Раева твърди, че момичетото трябва да участва в поне едно от съчетанията, за да пътува с тима, а такова нещо не е било планирано.

"Нямаше такъв вариант. Не сме предполагали, че травмата на Лаура ще се обостри".

В техническия правилник пише, че ако резервата пътува с тима, но не играе в нито едно от двете съчетания, следва дисквалификация за отбора.

"Ние знаем, че състезателката задължително трябва да играе в едно от съчетанията", коментира президентът на федерацията.

"Травмата е много сериозна. В момента е много обострена след двете тренировки там и докторът ни е категоричен, че не може да играе. Тя има дискова херния на прешлените на врата, което е много сериозно", каза Раева.
Тя е разговаряла с момичетата, които били категорични, че здравето на приятелката им е най-важно.
Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

През август момичетата на треньора Весела Димитрова - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, станаха олимпийски шампионки в Токио.

Световното първенство пък трябваше да е последният турнир, след който грациите официално да сложат край на състезателните си кариери. 

България остана с две представителки в индивидуалната надпревара, която започна днес - Боряна Калейн и Татяна Воложанина. 


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Любо Киров, Стенли и Христо Мутафчиев запяха заедно
 26.10.2021 21:59      
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43