Автомобили

VW ще продава в Европа електромобили, произведени в Китай

  28.10.2021 11:19  
VW ще продава в Европа електромобили, произведени в Китай

"Фолксваген" (Volkswagen Group) е готова да започне да внася в Европа моделите си електрически автомобили ID.6, произведени в китайска фабрика на немската компания, съобщава в четвъртък американския уебсайт за финансови и бизнес новини Business Insider, позовавайки се на "тайни" дискусии.

Компанията произвежда от известно време автомобили в Китай, но това ще бъде първият път в историята на "Фолксваген", когато тези автомобили ще се продават на европейския пазар. Business Insider съобщава, че тези плановете са мотивирани от производствените разходи, мудните продажби в самия Китай и конкуренцията с лидера на пазара на електромобили Tesla, който също произвежда в Китай електрически автомобили за износ.

Електромобили модел ID.6 на Volkswagen
Електромобили модел ID.6 на Volkswagen

 

По-рано днес Volkswagen намали перспективите си за доставки и очакванията си за продажбите, като предупреди и за съкращения на разходите, тъй като недостигът на електронни чипове накара втория производител на автомобили в света да отчете по-ниска от очакваната оперативна печалба за третото тримесечие.

Оперативната печалба на компанията се понижи пре третото тримесечие с 12,1% до 2,8 млрд. евро при пазарна прогноза за 2,99 млрд. евро. Приходите пък скочиха с 20% до 56,9 млрд. евро, като компанията отчете и нарастване с 6,9% на годишна база на доставките на автомобили в световен план до общо 7 млн. броя.

В същото време обаче компанията коригира надолу очакванията си за останалата част от годината, като понижи прогнозата си за доставки до клиенти, макар и продължава да очаква възвръщаемост от продажбите между 6% и 7,5%, въпреки че маржът на печалбата за периода юли - септември спадна до 4,9% от 5,4% година по-рано.

"Резултатите от третото тримесечие показват още веднъж, че сега трябва систематично да движим напред към подобряването на производителността в секторния обем", каза главният изпълнителен директор на Volkswagen Group д-р Херберт Дийс, обяснявайки решимостта на компанията да достигне "неутрална по отношение на климата, цифрова мобилност".


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Любо Киров, Стенли и Христо Мутафчиев запяха заедно
 26.10.2021 21:59      
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43