Справочник

Седмицата започва със слънчево и топло време

  08.11.2021 08:00  
Седмицата започва със слънчево и топло време

По-топло от обичайното за сезона и в първия ден от работната седмица. Минималните температури ще бъдат между 7 и 13 градуса, максималните – от 16° до 23°.

В сутрешните часове в равнините, низините и около водните басейни видимостта ще е намалена. В часовете преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, а мъглите постепенно ще се разсеят.

След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а вечерта на места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад.

По Черноморието в сутрешните часове ще има значителна ниска облачност, в отделни райони с мъгла. Около и след обяд ще преобладава слънчево време, но вечерта облачността отново ще се увеличи. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 16-20°. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините до обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валеж. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Във вторник, със силен вятър от северозапад, в Източна България от север-североизток, ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат. Времето ще бъде предимно облачно, ще има и валежи, на повече места в Северна и Източна България.

През следващите два дни ще е почти без валежи, вятърът ще отслабне, но застудяването ще продължи.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00