Новини Свят

ОГНЕН АД НА АМ СТРУМА: 46 жертви при пожар в автобус край Боснек (СНИМКИ)

  23.11.2021 06:42  
ОГНЕН АД НА АМ СТРУМА: 46 жертви при пожар в автобус край Боснек (СНИМКИ)

Най-малко 46 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала "Струма", научи NOVA. Трагичният инцидент е станал край село Боснек към 2.00 ч. в нощта срещу вторник. Пламъците избухнали след удар на превозното средство в мантинелата. 

Общо 53 души са били в автобуса, който най-вероятно е пътувал към Истанбул. Оцелелите в катастрофата са 7. Те са откарани в "Пирогов". По първоначална информация състоянието им е стабилно.

По информация на NOVA жертвите са граждани на Северна Македония. Българският премиер Стефан Янев е уведомил колегата си от западната ни съседка Зоран Заев. Той говори и в ефира на NOVA и информира, че сред жертвите има и деца.

Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по аутобана в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Долна Диканя" е ограничено в двете посоки. Обходният маршрут е: пътен възел "Долна Диканя " - път III-627 - Радомир, и път I-6  до пътен възел "Даскалово".

Властите призовават над мястото на инцидента да не се пускат дронове.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00      
Видео
Интелигентните прозорци от следващо поколение
 16.11.2021 20:33