Новини

Везиева иска оставките на трима от борда на ДКК

  30.11.2021 13:36  
Везиева иска оставките на трима от борда на ДКК

Министърът на икономиката Даниела Везиева иска оставките на трима от петимата членове на директорския борд на Държавната консолидационна компания (ДКК), които са назначени в последните дни от мандата на правителството на Бойко Борисов в края на април.

Това са изпълнителният директор Рая Каназирева, Диляна Софиянска и Радостин Вазов - син на Григорий Вазов, ректор на Висшето училище по застраховане и финанси, съобщи Медиапул като се позова на телефонен разговор с нея.

Поводът е отстраняването на втория директор на ДКК Ваня Караганева, която влезе в управлението на компанията по времето на Кирил Петков.

Караганева е отстранена от поста на проведено общо събрание на Съвета на директорите на ДКК в понеделник, за което тя не е била уведомена. Другият представител на държавата в дружеството – Чавдар Христозов също не е бил уведомен.

"Безкрайно съм изненадана от решението на Съвета на директорите на ДКК за уволнението на Караганева. То идва в момент, в който тя е предложила нова структура на държавната компания. Това показва, че завареното ръководство на ДКК не желае да скъса по никакъв начин със стария, порочен модел на управление на дружеството и целта им е умишлено да блокират работата на компанията. Разочарована съм от тяхното поведение, не съм го очаквала", е заявила министър Везиева пред Медиапул.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31