Икономика

ЕК одобри придобиването на гръцкия телекомуникационен оператор Wind Hellas от United Group

  24.12.2021 09:03  
ЕК одобри придобиването на гръцкия телекомуникационен оператор Wind Hellas от United Group
  google

Европейската комисия безусловно одобри придобиването на гръцкия телекомуникационен оператор Wind Hellas от United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа.

Решението дава зелена светлина на базираната в Нидерландия United Group да предприеме последните стъпки за завършване на сделката, която беше обявена през август 2021 г.

United Group ще слее Wind с Nova – съществуващия си оператор на фиксиран интернет и доставчик на платена телевизия в Гърция, който бе придобит през ноември 2020 г. Така United Group ще създаде напълно конвергиран оператор, който ще бъде играч номер две на пазара както в широколентовия интернет, така и в услугите за платена телевизия.

United Group очаква да завърши сделката през януари 2022 г.

В България United Group притежава телекомуникационния оператор Vivacom и най–голямата мултиплатформена медийна компания в страната - „Нова Броудкастинг Груп“.

 За United Group:
Със седалище в Нидерландия United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем държави, компанията има повече от 11 млн. потребители и над 13 500 служители.  United Group има най-широкото покритие на мрежа в региона и предлага на потребителите най-привлекателната селекция от телевизионно съдържание от целия свят. Значителните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират качеството на предлаганите продукти и услуги. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Заровен жив за 50 часа: това е най-гледаното ВИДЕО за 2021 г.
 19.12.2021 08:02      
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54