Анализи

Вицепремиерът Сандов ще дава по 6000 евро за покупка на електрическа кола

  09.01.2022 11:35  
Вицепремиерът Сандов ще дава по 6000 евро за покупка на електрическа кола
Борислав Сандов е за свобода на марихуаната
  google

Не минава ден в който министъра на околната среда  Борислав Сандов да не пусне някоя фантасмагория и да няма изява в централна телевизия. След като се оправи с  въглеродният товар на мусаката  предложи  споделено къпане  и  прекарването на АМ Струма по склоновете на Пирин, днес Сандов  пусна нова идея.  Държавата да давала  по шест хиляди евро за покупка на електрическа кола, защото така щял да се чисти въздуха.

В момент, когато в България  поради цената на тока е заплашено съществуването на целият бизнес, ежедневно фалират фирми и се затварят хотели и заведения това намерение  е повече  от  ненавременно. Министерството, което Сандов управлява има една подобна програма за 80 милиона лева. По нея раздават безплатно печки на пелети, за чист въздух. Пелетите скочиха тройно и този сезон са над 800 лв. за тон и никой не ги купува и употребява. Някои хора  си продадоха печките,  а други ги изхвърлиха и минаха  отново  на дърва и въглища. Тоест 80 милиона вече отидоха на вятъра.

Когато се предлагат разни идеи и  то от вицепремиер на страната те  трябва да имат поне малка  връзка с реалността, икономическото състояние на страната и нивото на доходите на хората. В противен случай показват, че съответният управленец няма никаква  реална престава за ситуацията в държавата. Може в Европа някои страни  да  субсидират покупка на електрически коли. Това са  богати общества с доходи в пъти повече от българските, а не с пенсии и заплати по 200 евро. Това са и държави със свръхнаселение и гъстота. Те не са, като България в която за 30 години сме намалели с 3 милиона човека и където цели региони са обезлюдени и земите пустеят.

Сляпото и необмислено прилагане  на чужди практик без реалистичен анализ на нуждите на хората, насажда силно недоверие във властта и институциите. И нещо, което никак не е добре, а именно много голям евроскептицизъм сред българите.

 


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10      
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21