Икономика

Главният секретар на Ангелкова се връща в Министерството на туризма

  09.01.2022 14:46  
Главният секретар на Ангелкова се връща в Министерството на туризма
Красимира Нечева (вдясно) щастливо се завръща като главен секретар на Министерството на туризма
  министерство на туризма

Главният секретар на Министерството на туризма през шестте години управление на бившия министър Николина Ангелкова (ГЕРБ) – Красимира Нечева, се завръща на поста, съобщиха за TravelNews от ведомството. Тя вече е назначена от новия министър Христо Проданов след натиск лично от лидера на БСП Корнелия Нинова, твърдят представители на БСП. Нечева беше освободена от служебния министър на туризма доц. Стела Балтова. Тя е известна в министерството като човека, който командва здраво администрацията и сключването на договори. Балтова не посмя да освободи всички ключови кадри на ГЕРБ във ведомството. В момента те продължават да заемат високи директорски постове.

Красимира Нечева е жена на Йордан Татарски, който е сред най-верните съветници на Корнелия Нинова. Татарски е бил съдружник с бившия правосъден министър Данаил Кирилов (ГЕРБ) в „И-Финанси“ ООД, както и с бизнесмена Гриша Ганчев в допълнителен пенсионен фонд „Литекс инвест ТВ“ АД, показва справка в Търговския регистър. Освен това е бил в Съвета на директорите и изпълнителен директор на бившата „Планета инс“, която наследи силовата групировка ВИС-2 през 90-те години.

Красимира Нечева е работила при бившия министър на регионалното развитие Костадин Паскалев (БСП) и при починалия бивш зам.-министър на регионалното развитие Димчо Михалевски преди да се издигне до главен секретар на Николина Ангелкова.

Мирослав Иванов


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10      
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21