Новини

ВМРО излезе на протест пред президентството по време на КСНС

  10.01.2022 18:22  
ВМРО излезе на протест пред президентството по време на КСНС

ВМРО организира протест пред президентството по време на Консултативния съвет за национална сигурност. Патриотите настояха за национален референдум за българската позиция относно присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз.

Някои изказвания на премиера Кирил Петков предизвикват сериозни съмнения, че българската позиция ще смени курса си" - каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов: "Трябва да загърбим историята и да се отворим към икономическите отношения. Това какво ви говори?"

Каракачанов заяви, че има сериозен натиск върху българското правителство: "Натиск има. Натиск се опитваха да упражняват и върху онова правителство, в което аз бях министър и включително и върху мен. Не е лесно да се удържа на натиск, но в края на краищата ти си станал министър на българско правителство и си се заклел в Народното събрание да работиш за интересите на българскя народ, а не за интересите на някакви други хора. Те просто изпълняват външни разпореждания".

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки призова всички парламентарно представени партии да не отстъпват от поставените условия и да инициират национално допитване: "Това донякъде дори ще помогне и на властта в момента, защото ще имат ясно изразената воля на българската нация. Въпросът най-общо трябва да бъде: "Съгласен ли сте България да даде съгласие за начало на преговорите на Република Северна Македония само ако изпълни изчерпателно следните български условия".

Ако референдумът не бъде по инициатива на управляващите, от ВМРО ще започнат да събират подписи, а ако българската позиция се промени: "ВМРО бяха първите, които започнаха протест срещу правителството на Жан Виденов. Тогава протестирахме срещу мизерията и банкрута на държавата. Тук става въпрос за предаване на българския национален интерес. Ще станат неприятни неща" - каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.


Анкета

Колко пари похарчихте на Черния петък?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14