Спорт

Решението за Джокович отново беше отложено

  13.01.2022 11:39  
Решението за Джокович отново беше отложено

Решението за анулиране или не на визата на Новак Джокович от министъра на имиграцията на Австралия Алекс Хоук отново беше отложено, съобщи The Age.

Юристите на световния номер 1 в тениса са подали нови документи, които могат да повлияят на изхода на делото. По тази причина Хоук не е могъл да вземе решение, твърди изданието.

Джокович беше включен в закъснелия с повече от час жребий за Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник в Мелбърн.

В същото време властите в Испания са започнали разследване на обстоятелствата около пристигането на сръбския тенисист Новак Джокович в страната в края на м.г.

Световният номер 1 е бил в Марбея, като е пристигнал на 31 декември. На 3 януари с полет от Дубай той пътува за Мелбърн, където визата му беше анулирана.

При пристигането той е подал невярна информация, че не е пътувал в последните 14 дни преди идването си в Австралия. Джокович призна за грешката, като поиска извинение за своя административен сътрудник, който се объркал при попълването на декларацията.

От 20 септември м.г. при влизане в Испания гражданите на Сърбия трябва да покажат сертификат за ваксиниране, с какъвто Джокович не разполага, тъй като е противник, или документ за медицинско изключение. Според информация на Кадено Копе, сърбинът не е показал нито един от двата документа, нито пък е търсил съдействие за издаването на втория от испанското посолство в Белград или Министерството на външните работи.

Сега именно се изяснява как е бил допуснат на територията на Испания. В Сърбия също има напрежение около него, след като категорично стана ясно, че е нарушил правилата за карантина след излизането на положителния му тест за коронавирус на 16 декември. Това също е признато от Джокович.


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10      
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21