Анализи

Moderna очаква да предостави на регулаторите специфична за Омикрон ваксина през март

  17.01.2022 17:33  
Moderna очаква да предостави на регулаторите специфична за Омикрон ваксина през март

Изпълнителният директор на Moderna Inc. Стефан Бансел, който участва на събитие, организирано от Световния икономически форум, обяви, че компанията ще излезе с данни за своя специфична за варианта Омикрон бустерна ваксина си срещу Covid-19 през март.

Той отбеляза, че неговата компания все още работи върху ваксината, насочена конкретно към силно заразния коронавирусен вариант Омикрон.

Ако Омикрон продължи да бъде по-широко разпространеният вариант на инфекция с Covid-19 през следващите няколко месеца, то производителите на ваксини, включително Moderna и Pfizer, би трябвало да пуснат специфични ваксини за него през март или април. Тогава светът вероятно ще гледа на тези ваксини, като на основни Covid ваксини, освен ако не се появи друг по-мощен и заразен вариант на коронавируса.

По време на същото събитие, организирано от Световния икономически форум, главният медицински съветник на Белия Дом - д-р Антъни Фаучи кза, че няма убедителни данни, които да предполагат, че повтарящите се ваксинации срещу Covid-19 (повтарящ се бустер) могат да повлияят на ефективността на имунната система.

Фаучи отново подчерта важността на ваксинацията по отношение на намаляването на броя на хоспитализациите и на смъртните случаи от Covid-19.

Той също така отбеляза, че е прекалено рано да се каже кога Covid-19 ще се превърне от пандемичен в ендемичен. Фаучи все пак се надява коронавирусът да се превърне в ендемична зараза през 2022 г., но само ако не възникнат нови Covid варианти.


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10