Свят

Кулеба: Тези, които не ни помагат, помагат на Русия

  20.04.2022 13:00  
Кулеба: Тези, които не ни помагат, помагат на Русия
  OFFNews

Уважаваме политическата ситуация в България, но искам да кажа на всички, които се колебаят за пращането на военна помощ на Украйна - тези, които не ни помагат, помагат на Русия.

Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, след като участва в закрита парламентарна външна комисия в Народното събрание днес. Той благодари на България за доброто отношение към украинските бежанци.

"Кога ще получим военна помощ от България, зависи от политическата дискусия в парламента, дотогава ще се борим с каквото имаме", каза Дмитро Кулеба.

В началото на заседанието председателят на ресорната комисия Венцислава Любенова приветства Кулеба и му благодари за посещението. Тя изрази подкрепата на българския парламент към Украйна в този критичен момент.

По-рано Кулеба се срещна и с президента Румен Радев на “Дондуков” 2. Българският държавен глава увери украинския външен министър, че страната ни ще продължи да оказва пълна подкрепа на Украйна в рамките на нашите възможности.

Следобедът външната комисия ще заседава отново. Ще бъде изслушан външният министър Теодора Генчовска по актуални въпроси.


Анкета

Как инфлацията промени потреблението ви?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10