Новини

Нинова: Само за 5 месеца реализирахме онова, за което се борихме 10 години в опозиция

  21.05.2022 18:02  
Нинова: Само за 5 месеца реализирахме онова, за което се борихме 10 години в опозиция

Днес е време, в което тези идеи, за които се борихме години наред, стават реалност. Днес ви пожелавам със самочувствие да отидете при вашите връстници и да им кажете, че младежката политика вече е факт. Защото само за няколко месеца реализирахме онова, за което се борихме 10 години в опозиция. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на VІ-тата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение на БСП.
Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, най-накрая мечтата ни за безплатни детски градини и ясли е факт. Правителството отпусна допълнително финансиране за училищни автобуси в отдалечените и малките населени места, за да може всяко дете да има достъп до образование, увеличиха се стипендиите за надарени деца. Борим демографската криза с реални мерки за младите и децата, заявява Нинова, цитирана от пресцентъра на левицата.
"Нашето желание да има културен чек и да могат хората да се възползват от него, за да обърнем внимание на родното изкуство, е факт. Онези 200 лева за ваучери вече могат да се използват за културни мероприятия. А и с актуализацията на бюджета сега тези средства се увеличават от милиард на милиард и 200. Правителството пое гаранциите пред банките за кредитите на студентите. Така подкрепяме онези млади хора, които нямат възможност, които са бедни", посочва Нинова.

 


Анкета

Ще бъде ли успешен вотът на недоверие към правителството?


Резултати
Видео
2-годишен си поръча 31 чийзбургера и остави щедър бакшиш
 19.05.2022 18:11      
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39