Новини

Херо Мустафа на 24 май: Благодарим Ви, български учители!

  24.05.2022 15:17  
Херо Мустафа на 24 май: Благодарим Ви, български учители!

Посланикът на Съединените щати у нас Херо Мустафа отправи поздравление по случай 24 май. Нейно превъзходителство е в компанията на учителя Албена Симеонова, която преподава български език на американските дипломати.

„Честит 24 май - ден на Кирил и Методий, ден на българската азбука, просвета и култура, ден на славянската книжовност! Благодарим Ви, български учители! Вие сте наследници на братята Кирил и Методий, вие сте тези, които прославят и пазят тяхното дело. Вие сте тези, които вдъхновяват, образоват и отварят вратата към бъдещето на нашите деца. От името на всички нас - огромно благодаря!”, каза Мустафа.

„На днешния светъл ден бих искала да поздравя всички, които дават своя принос за разширяването на нашите духовни хоризонти. Бих искала да призова младите хора да ценят и уважават езика на нашите деди. И с гордост да го използват в цялото му богатство и разнообразие”, апелира Симеонова.

Учителката допълва, че за нея е истинско удоволствие и чест да преподава български на американските дипломати и да им предава любов към нашите език и култура.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
2-годишен си поръча 31 чийзбургера и остави щедър бакшиш
 19.05.2022 18:11      
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39