Новини

Христо Петров помага на деца от домове – осигурява им курсове, почивки и подкрепа със собствени средства

  06.06.2022 18:53  
Христо Петров помага на деца от домове – осигурява им курсове, почивки и подкрепа със собствени средства

Христо Петров познат най-вече с творческия си псевдоним Ицо Хазарта с отчет за първите шест месеца като депутат. Във „Фейсбук“ Хазарта написа, че за това време е работил с деца от домове.

„Тези деца може да станат учени, спортисти, инженери, лекари или работници. Може да станат проститутки, крадци или просяци. Аз вярвам, че този въпрос се решава сега, в този момент. И правя каквото мога“, казва депутатът от „Продължаваме промяната“.

Той обяснява, че за тези шест месеца депутатската му заплата отива за помощ за образованието на тези деца. Осигурил е курсове по английски, уроци по български с учители сугестопеди, както и професионални курсове за някои от децата.

„В един от домовете мечтата на повечето деца беше да отидат на море. Затова и през август 20 деца ще отидат на едноседмична морска творческа ваканция“, пише Хазарта.

Депутатът допълва, че за този период той е използвал само личния си автомобил и не е изхарчил и една стотинка държавни пари.

„Дотук съм помогнал пряко на няколко десетки деца. Живот и здраве, до края на тази година ще бъдат стотици. Към момента в България в такива домове живеят около 3600 деца. Мисълта, че няма да успея да помогна на всички тях е ужасяваща, но няма да ѝ се дам“, казва Хазарта.

„Миналата седмица гледах и слушах един депутат от ГЕРБ, който от трибуната на Народното събрание каза, че такива като мен не знаели защо са в парламента. Интелигентен човек е и ми стана много мъчно за него. Те наистина изперкват там - той искрено вярва, че като излиза на трибуната по двайсет пъти на ден да обижда и да пита “това ли ви е промяната?” е по-полезен от някой, който днес ще отиде и ще научи едно дете да чете. За някои в парламента да лапаш нещо е бизнес. За други нещата стоят по друг начин“, завършва Хазарта.

 


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05