Шоу

Наградите Грами ще имат 5 нови категории

  10.06.2022 15:25  
Наградите Грами ще имат 5 нови категории

Наградите "Грами" ще имат пет нови категории, сред които за автор на песни на годината, което ще даде възможност на Националната звукозаписна академия да отличава най-добрия композитор на некласическа музика, който нито е изпълнител, нито продуцент, съобщи Асошиейтед прес.

Добавена е и специална награда за заслуги - за песен за социална промяна, допълва БТА.

В новата композиторска категория ще бъдат отличавани творци с много нови песни през предишната година, докато в съществуващата за песен на годината наградата е за текст или песен само на един хит.

"Тази нова категория е наистина за човек, който е експерт в занаята на писането на песни", обясни главният изпълнителен директор на Академията Харви Мейсън младши. Авторите трябва да са написали минимум пет песни, в които са записани "само" като автори или съавтори.

"Някой, който сам пише музиката си и я записва, няма да бъде допуснат до участие", каза Мейсън. "Песните трябва да са за други. Искаме да подчертаем занаята на професионалното писане на песни за изпълнители".

Новата категория е още една огромна стъпка за авторите на песни. Миналата година актуализация на правилата позволи на всеки автор на песни, продуцент, инженер или изпълнител, участващ в албум, номиниран за албум на годината, в крайна сметка да получи номинация.

Другите четири категории са за най-добър албум с рецитирана поезия, алтернативно музикално изпълнение, американско музикално изпълнение и саундтрак за видеоигри и други интерактивни медии.

Академията създаде и специална награда за заслуги, която определя най-добрата песен за социална промяна. Тя ще се основава на текста, който трябва да е за актуален социален проблем и да насърчава "разбирателството, изграждането на мира и съпричастността".


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05