Новини

Лена Бориславова: Днес беше направен преврат

  16.06.2022 19:09  
Лена Бориславова: Днес беше направен преврат

Това, което се случи днес е онзи вододел, при който следва да се запитаме какво следва оттук нататък? Дали България ще продължи напред или ще се върне назад в развитието си със стария модел на управление. Можем да се запитаме дали не лишиха голяма част от българския народ от бъдеще. Една малка част от българския народ може би ще е спокойна, че отново ще може безконтролно да прокарва наркотици или пестициди през границата. Ще се спре и малкото, което бе направено. „Лукойл“ отново, може би, ще спре да плаща данъци. Може да бъде възстановено спецправосъдието. Това заяви началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков - Лена Бориславова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.
„Коалицията имаше своите трудни моменти, особено с партията на Слави Трифонов. Първото голямо напрежение с ИТН бе, когато се обсъждаше как да се изплащат сумите, обещани на строителните фирми. Видяхме, че в 80-90% от случаите са били извършвани незаконосъобразни ремонти. Въпросните договори и поръчки по време на служебния кабинет, са били дадени на прокуратурата, но не е било предприето нищо. Последва изготвянето на експертни оценки“, обясни тя.

„Трябва да се отбележи, че проблемът не е спрямо една конкретна личност, а спрямо модел на поведение. Това, което видяхме днес беше един преврат. Аз бих попитала избирателите на ДПС дали са доволни, че техни представители гласуват заедно с „Възраждане“ и обратното, а също и дали са доволни от гласуването заедно с ГЕРБ и ИТН. Има една нова коалиция, която иска да спре промяната, да върне стария модел, искат да има оцеляване на всяка страна“, не скри възмущението си началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков.

Лена Бориславова призна, че към ПП от всички страни в залата е имало заходи. „Това наложи премиерът да заяви, че безпринципни коалиции няма да прави. Промяната вече е в ход. Тя не е лесна, не е приятна за една част от населението, която се е облагодетелствала от предния режим. Усилията ни бяха да приемем бюджета, за да подпомогнем най-засегнатите от кризите хора. Ще видим каква точно актуализация на бюджета ще бъде приет. Средствата в бюджета ще дойдат от по-добрата събираемост. Само през последните 26 дни са събрани 3,6 млн. лева от „Капитан Андреево“, отделно имаме заловени 4 млн. лева недекларирани средства“, разкри Бориславова.

„Хората сами трябва да преценят какво ще следва оттук нататък. Премиерът пое ангажимент към българския народ, за да не се ходи на нови избори, защото ще се постави под риск евросредствата за страната ни. Безпринципни коалиции няма да правим. Днес беше един много показателен ден коя е новата коалиция. Не ни е страх от избори. Вотът на българите беше против коалицията, която се оформя. На всяка цена ще продължим с борбата срещу порочния модел, защото като млади хора, искаме децата ни да останат и да живеят тук“, подчерта Лена Бориславова.

Тя отчете и грешките на управлението: „Грешката е, че не бяхме готови на всяка цена с всеки да се договаряме, за да останем. Може би открихме твърде много фронтове срещу статуквото и те се борят като озверели с нас. Не успяхме да прокараме всички неща, които бяхме обещали“, каза още Бориславова.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05