Свят

Зеленски предложи нов пакет от санкции срещу Русия

  16.06.2022 21:02  
Зеленски предложи нов пакет от санкции срещу Русия

Украйна предложи днес да бъдат въведени нови санкции срещу Русия на среща в Киев на украинския президент Володимир Зеленски с лидерите на Франция, Германия, Италия и Румъния, заяви Андрий Ермак, началникът на канцеларията на Зеленски, предаде Ройтерс.

"Трябва да засилим натиска върху агресора, да работим по седми пакет санкции с ембарго върху руския газ", написа Ермак в Телеграм, предаде БТА.

Стратегическата цел, която преследва Русия с нахлуването си в Украйна, е пълното унищожение на украинската държавност и на украинската нация, заяви днес заместник-министърката на отбраната на Украйна Ханна Маляр.

Ситуацията за украинските сили остава сложна, основната цел на Русия е да установи пълен контрол върху Луганска и Донецка област в Източна Украйна, изтъкна Маляр.

Заместник-министърката каза още, че военните цели на Русия включват също така унищожаването на оръжията и военното оборудване, изпратено на Украйна от чуждестранните ѝ партньори, както и повреждането на транспортната инфраструктура.

Маляр отбеляза, че развитието на военните действия ще зависи от това с какви ресурси разполага Украйна.

 


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05