Анализи Новини

Трифонов към Петков и Василев: Всички депутати да ми вземете, аз пак няма да се спра

  18.06.2022 18:38  
Трифонов към Петков и Василев: Всички депутати да ми вземете, аз пак няма да се спра

Всички депутати да ми вземете и да ми оставите само Тошко Йорданов, аз няма да се спра. Това каза в изявление лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Той се обърна към премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев: 

„Явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил тук, в България, и не ме познавате. Обаче аз няма да се спра. Всички депутати да ми вземете и да ми оставите само Тошко Йорданов, аз пак няма да се спра, защото на моя страна е справедливостта. Какво ще ми вземете? Какво ще вземете на човек, който няма какво да губи? Така, че няма да спра“, заяви Слави Трифонов.

Той обясни, че една от основните причини, поради които е изтеглил министрите си, вече е факт. Нарече внушенията за мафия и корупция „нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков“. 

„От обща култура трябва да знаете какво означава мафия. Мафията е срастване на организираната престъпност с държавната власт. Как да има мафия, когато нямаш власт? Значи, аз напускам, напускайки властта, напускам всъщност възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт. Как да се корумпираш, като няма откъде да я вземеш?", отбеляза Слави Трифонов.

Той допълни, че другата седмица "Има такъв народ“ ще заяви позицията си в парламента чрез депутатите си, колкото и да са те.

"Търговията с депутати през последните дни е толкова унизителна и срамна работа и показва само едно - че Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена. Каква позиция ще имат другите партии – това си е тяхна работа, не съм разговарял и не съм преговарял с никого. Коалиция между „Има такъв народ“, ГЕРБ и ДПС няма. Няма и няма да има и е невъзможна по принцип", добави Слави Трифонов.

Той коментира и френското предложение за присъединяване на Северна Македония към ЕС.

"От него става ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от политиката на външно министерство, отбеляза Трифонов. 

„В този документ се говори за българско малцинство, а това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи. В така нареченото предложение се казва, че трябва да пуснем Северна Македония да стартират преговорите, а пък Европейският съюз и Франция ще гарантират, че Северна Македония ще изпълни после ангажиментите към нас, допълни Слави Трифонов.

"После ще приеме българите в конституцията си, като държавотворен народ и после ще приеме решенията от Договора за добросъседство от 2017 година, после, а гаранция за това, че после това ще се случи, ще дадат Франция и Европейският съюз, тоест гаранция Франция. Има и друго абсурдно нещо в това френско предложение, тъй като ние, българите, не приемаме съществуването на македонски език, защото такъв език няма, всички останали европейски държави ще го признаят, а пък на нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана министър-председател", каза още лидерът на ИТН.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05