Новини

Кирил Петков пред протестиращите: Докато сме заедно, не могат да ни превземат България

  21.06.2022 20:39  
Кирил Петков пред протестиращите: Докато сме заедно, не могат да ни превземат България
  Darik

На площад „Свети Александър Невски“ се провежда демонстрация на граждани в подкрепа на правителството на Кирил Петков.
Аз вярвам, че ще променим България и никой не може да ни спре, заяви премиерът пред събралото се множество от северната страна на Народното събрание. Днес и вчера, и утре вие сте важните, обърна се Петков към хората и изказа своята благодарност с обещанието, че няма да предаде доверието, което е получил от хората и каузата България, предаде БГНЕС.
Бащата на министър-председателя също участва за поредна вечер в демонстрацията. "Тук сме, за да подкрепим нашите деца", заяви той.
След като приключиха дебатите по вота на недоверие в парламента, към демонстрацията се присъединиха и министри от кабинета Петков, отстраненият председател на парламента Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков и съпругата му.
Исканията на демонстрантите са: България без корупция, да няма обединение между ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ".
По същото време от другата страна на парламента се провежда протест на "Възраждане" с искане за оставка на правителството.
Това е поредното събитие, което има за цел да подкрепи правителството. В понеделник вечерта се проведе демонстрация, в която се включиха граждани, министри от кабинета Петков и самият премиер заедно със съпругата му. След като Никола Минчев беше отстранен от председателския пост в Народното събрание отново имаше шествие в подкрепа на правителството. Събралите се граждани заявиха, че не са съгласни с отстраняването на Минчев.
Протести имаше и по-рано през деня. Демонстрацията бе за оставка на правителството. Засилени са мерките за сигурност около сградата на Народното събрание, където текат дебатите по вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков. Поставени са метални заграждения, има кордон полицаи, по-рано бе докарано и водно оръдие.
Припомняме, че 11 протеста са насрочени покрай дебатите и гласуването на вота на недоверие към правителството на Кирил Петков. От едната страна на парламента ще протестират в подкрепа на кабинета. Уведомленията за провеждане на демонстрациите са 3-дневни – от вторник, 21 юни, когато в пленарна зала се провеждат дебатите, до четвъртък, 23 юни, когато вероятно ще се проведе гласуването.
Ден по-рано от МВР заявиха, че проверяват призиви за ескалация на напрежението на планираните протести в социалните мрежи.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05